Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

До уваги абітурієнтів: особливості вступу до закладів вищої освіти у 2022 році

Цьогоріч в умовах війни в Україні замість класичного ЗНО проводитимуть національний мультипредметний тест (НМТ). Рішення про скасування класичного ЗНО було затверджено Верховною Радою України, деталі вступної кампанії ще уточнюють, вони будуть викладені Міністерством освіти і науки України у відповідному Порядку. Тож по мірі затвердження окремих аспектів будемо сповіщати й на нашому сайті.

Так, 1 квітня відбулася презентація моделі вступу до закладів вищої освіти у 2022 році. Цьогоріч, щоб вступити до омріяного університету, вступники мають складати національний мультипредметний тест. Для його проходження необхідна реєстрація на участь, яка мала завершитися 9 квітня. Проте, МОН звернулося до Українського центру оцінювання якості освіти щодо продовження терміну реєстрації для участі в національному мультипредметному тесті до 19 квітня. Тож, у вступників з’явилося ще трохи часу аби пройти цю необхідну процедуру.

Хто зареєструвався для участі в ЗНО, обов’язково повинні будуть у травні підтвердити бажання складати НМТ, а також повідомити організаторам регіон, у якому вони перебуватимуть у липні.

Нагадаємо, для організації вступних випробувань у бакалаврат потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань.

Слід зазначити, що 7 квітня 2022 року команда Українського центру оцінювання якості освіти оприлюднила роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку НМТ з української мови.

Протягом наступних двох тижнів з’являться роз'яснення про блоки з математики та історії України, а наприкінці квітня можна буде ознайомитися з демонстраційним варіантом НМТ.

Зміст завдань блоку НМТ із української мови буде відповідати чинній програмі ЗНО з української мови. Звертаємо увагу, що у відповідній програмі потрібна лише та частина, що стосується української мови. Вона охоплює всі мовні теми, вивчення яких передбачене в шкільному курсі української мови: «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія»; «Лексикологія. Фразеологія»; «Будова слова. Словотвір»; «Морфологія»; «Синтаксис»; «Стилістика»; «Розвиток мовлення».

Розділ мовознавства блоку НМТ з української мови відповідає тому, що характеризує зміст тестів ЗНО. Щоправда, розділам «Стилістика» і «Розвиток мовлення» приділено дещо менше уваги з огляду на комп’ютерний формат тестування, який, зокрема, унеможливлює використання завдань на надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей.

Усього в блоці з української мови буде 20 завдань – 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з 4 або 5 варіантів та 5 завдань на встановлення відповідності.

У блоці НМТ з української мови не буде завдань, які передбачають надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей, а також завдань з української літератури.

Завдання з української мови оцінюватимуться відповідно до схеми нарахування балів ЗНО: по 1 тестовому балу за кожну правильну відповідь і по 1 тестовому балу за правильно визначену логічну пару. За виконання завдань блоку НМТ з української мови можна отримати від 0 до 35 балів.

Свій результат (кількість набраних балів) можна буде дізнатися після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведений у шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за цією шкалою достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Крім того, звертаємо вашу увагу й на те, що з огляду на ситуацію в державі Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про продовження термінів формування реєстраційних карток для участі в НМТ. Такі картки можна сформувати до 19 квітня.

Пам’ятайте, що однієї реєстраційної картки достатньо для потрапляння у базу даних про потенційних учасників МПТ.

Детально про те, як взяти участь у національному мультипредметному тесті, сформувати реєстраційну картку та про інші особливості цьогорічного вступу, читайте на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка