Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Наші випускники - наша гордість

Біотехнологи НУХТ – знавці своєї справи!

Не за горами кінець зими, а це означає, що зовсім скоро в стінах рідної кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій студенти-магістранти будуть захищати свої дипломні роботи. Кожного року кафедра випускає студентів, які в майбутньому «підкорюють вершини» фармацевтичної галузі та промисловості. Випускники 2020 року – не виключення, адже більшість з них вже прокладають свій тернистий шлях до «зірок» на інноваційних підприємствах європейського рівня.

Серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю. Тож розпочинаємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Біотехнологи НУХТ – є професіоналами своєї справи!!!

10 вересня 2019 р. у конференц-залі готелю «Русь» представники хімічного концерну «BASF SE» провели семінар на тему «Таблетування та грануляція». Серед його учасників були й студенти кафедри біотехнології і мікробіології – магістрант ІІ року навчання Ігор Ключка та випускник кафедри 2019 р. Артем Герштман. В ході семінару доповідачі підняли найбільш складні деталі процесів прямого пресування, вологої грануляції, сухої грануляції, грануляції у псевдозрідженому шарі тощо. Окрім цього, представники компанії навели ряд переваг їхньої продукції порівняно з іншими виробниками та презентували нові продукти власного виробництва. Цікавим було те, що в ході власних досліджень компанія не намагається перевершити своїх конкурентів, а навпаки – перевершити результати власних попередніх досліджень.

Випускники-біотехнологи – фахівці високого рівня!

Гордістю університету є його випускники. Колись, ще зовсім юні, вони вперше входили в стіни рідного університету. У них було стільки планів, очікувань, нових емоцій. Будучи студентами, вони отримували освіту, складали іспити, брали участь у суспільному житті кафедри, факультету, університету. Вони росли та дорослішали, писали сторінки історії вищого навчального закладу. А сьогодні – це вже випускники, які побудували успішні кар’єри й з посмішкою згадують про студентські роки.

Продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.

 Володимир Федоренко (інженер-технолог дослідно-промислової дільниці відділу трансферу технологій ПАТ «Фармак»):

– голова студентської ради гуртожитку 2016-2018 рр.;

– активний учасник культурно-масового життя факультету БТЕК;

– нагороджений Почесною грамотою за зразкове виконання службових обов’язків і особистий внесок в організацію навчального і виховного процесу впродовж 2017-2018 н.р.

Далі буде

Гордість кафедри – наші випускники!

Кафедра біотехнології і мікробіології пишається своїми випускниками, які професіоналізмом, талантами та досягненнями примножують славу Національного університету харчових технологій. Наші випускники-біотехнологи – це беззаперечно знак якості і гордість нашої кафедри. Адже біотехнологія – це не просто наука, а одна з найважливіших сфер людської діяльності, яка нині визначає науково-технічний прогрес. Саме тому біотехнологів без перебільшення можна назвати технологами третього тисячоліття. 

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.  

Вероніка Макієнко (фахівець департаменту управління якістю ПАТ «Фармак»):

– співавтор 1 статті у журналі бази даних Scopus, 3 статей у збірниках праць міжнародних та вітчизняних науково-практичних конференцій, 9 тез у збірниках міжнародних та всеукраїнських конференцій;

– співавтор 2 патентів України на винахід;

– учасник підсумкової науково-практичної конференції ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» (Грамота за високий рівень роботи, 2018 р.);

– переможець VІ науково-практичної конференції молодих науковців ПАТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» (ІІІ місце, 2018 р.).

 

Далі буде 

Випускники-біотехнологи – гордість кафедри!

Не секрет, що гордістю будь-якого університету, кафедри є його випускники. Колись, зовсім юні, вони вперше входили в стіни рідного університету. У них було стільки планів, очікувань, нових емоцій. Будучи студентами, вони отримували освіту, складали іспити, брали участь у суспільному житті кафедри, факультету, університету. Вони росли та дорослішали, писали сторінки історії вищого навчального закладу. А сьогодні – це вже випускники, які побудували успішні кар’єри й з посмішкою згадують про студентські роки.

Продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.

Миколів Соломія

– співавтор 3 статей у збірниках міжнародних конференцій, 8 тез у збірниках міжнародних конференцій, 8 тез у збірниках всеукраїнських конференцій;

– учасник міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 2015-2018 рр. (Грамота ІІ місце по секції іноземні мови);

– співорганізатор освітніх семінарів «Освіта за кордоном» для старшокласників Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка та студентів НУХТ;

– активна учасниця танцювальних постановок під час проведення Дня факультету БТЕК та Дня туризму у НУХТ;

– культорг групи магістрантів спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» освітньої програми «Промислова біотехнологія».

Далі буде

Успішні біотехнологи – гордість кафедри!

Нещодавно відбулись захисти магістерських робіт нашими студентами-біотехнологами. Серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю.

Продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.

Олена Українець (інженер відділу аудитів ПАТ «Фармак»):

– переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2017/2018 н.р. зі спеціальності «Харчові технології» (диплом ІІІ ступеня);

– учасник Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science – 2018» за напрямом «Харчова наука і технологія»;

– співавтор 3 статей у фахових журналах (1 стаття у міжнародному журналі (Food and Environment Safety (Румунія)), 6 статей та 16 тез у збірниках науково-практичних конференцій;

– захистила магістерську роботу на відмінно і отримала диплом з відзнакою.

Далі буде

Наші випускники – гордість НУХТ

Кафедра біотехнології і мікробіології пишається своїми випускниками, які професіоналізмом, талантами та досягненнями примножують славу Національного університету харчових технологій. Наші випускники-біотехнологи – це беззаперечно знак якості і гордість нашої кафедри. Адже біотехнологія – це не просто наука, а одна з найважливіших сфер людської діяльності, яка нині визначає науково-технічний прогрес. Саме тому біотехнологів без перебільшення можна назвати технологами третього тисячоліття.

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.

Альона Дехтяренко (фахівець з розвитку персоналу Корпоративного університету Корпорації «Артеріум»):

- переможець І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» (2018 р.);

- співавтор 7 статей та 9 тез у збірниках науково-практичних конференцій;

- учасник наукового гуртка «Biotech»;

- староста потоку впродовж 4 років бакалаврату (2013-2017 рр.);

Біотехнолог НУХТ – це знак якості!

Незабаром відбудуться захисти магістерських робіт нашими студентами-біотехнологами. Серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю. 

Продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року. 

Катерина Покойовець (інженер з якості групи управління змінами служби забезпечення якості та екології ПАТ «Київмедпрепарат» Корпорації «Артеріум»):

 переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2016/2017 н.р. за спеціальністю «Біотехнологія» (диплом І ступеня);

 переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2017/2018 н.р. зі спеціальності «Харчові технології» (диплом ІІ ступеня);

 учасник Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science – 2018» за напрямом «Харчова наука і технологія»;

Пишаємось випускниками!

Кафедра біотехнології і мікробіології пишається своїми випускниками, які професіоналізмом, талантами та досягненнями примножують славу Національного університету харчових технологій. Наші випускники-біотехнологи – це беззаперечно знак якості і гордість нашої кафедри. Адже біотехнологія – це не просто наука, а одна з найважливіших сфер людської діяльності, яка нині визначає науково-технічний прогрес. Саме тому біотехнологів без перебільшення можна назвати технологами третього тисячоліття.

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.

Дар’я Гаврилкіна:

- переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології (диплом ІІІ ступеня, 2017 р);

- переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» (Диплом ІІ ступеня, 2018 р.);

- співавтор 3 статей у фахових журналах, 5 статей та 14 тез у збірниках науково-практичних конференцій, 1 патенту на винахід та 2 – на корисну модель.

Далі буде 

Біотехнологи НУХТ – професіонали своєї справи!!!

Незабаром відбудуться захисти магістерських робіт нашими студентами-біотехнологами. Серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю.

Продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.

Артем Герштман (мікробіолог ділянки виробництва стерильних антибіотиків № 2 ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»):

- переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Основи охорони праці» (Диплом І ступеня – 2017 р.);

- переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2017/2018 н.р. зі спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища» (Диплом оргкомітету);

- переможець І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» (2018 р.);

Наші випускники – наша гордість!!!

Незабаром відбудуться захисти магістерських робіт нашими студентами-біотехнологами. Серед цьогорічних випускників є дуже багато талановитої молоді, яка має великий багаж здобутків і вже працює за спеціальністю.

Розпочинаємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2019 року.

Дар’я Луцай (фахівець з адміністрування Служби директора з розвитку бізнесу ПАТ «Фармак»):

– переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології у командному заліку (диплом І ступеня – 2016 р);

– переможець І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біологія» (2017 р.) та «Біотехнології та біоінженерія» (2018 р.);

– переможець VІ науково-практичної конференції молодих науковців ПАТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» (ІІІ місце, 2018 р.);

Наша випускниця – майбутній кандидат фармацевтичних наук!

Днями на кафедру біотехнології і мікробіології завітала наша випускниця 2013 року Катерина Сергіївна Бурдак (Карпюк). Свого часу Катерина виконала дипломну магістерську роботу на тему «Визначення моноклональних антитіл методом ферментативного аналізу» під керівництвом професора, доктора фармацевтичних наук Марини Іллівни Борщевської. А наприкінці березня Катерина захищатиме дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата фармацевтичних наук в Національному фармацевтичному університеті. А розпочиналось усе так: восени 2012 р. Катя, будучи студенткою, відвозила на ПАТ «Фармак» певну документацію, де після розмови з Мариною Іллівною, їй запропонували офіційне працевлаштування з можливістю виконувати магістерську роботу на базі фармацевтичного підприємства. Їй довелось навчитись поєднувати навчання в університеті і роботу, що Катя успішно реалізувала.

Слід згадати, що свого часу Катерина порадила своїй землячці Лілії Вікторівні Никитюк поступати саме на нашу кафедру для отримання кваліфікації біотехнолога. До речі нині Лілія Вікторівна є аспіранткою І курсу для здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», яка була ліцензована нашою кафедрою у 2016 році.

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Наші випускники - наша гордість