Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Кащук (Карєвіна) Вікторія Вячеславівна

У 2014 році закінчила Національний університет харчових технологій та отримала диплом магістра за спеціальністю «Екологічна біотехнологія та біоенергетика». Магістерську роботу на тему ««Мікробні лакази: біотехнологія одержання та використання для утилізації лігнінвмісних відходів» виконала під керівництвом к.б.н., доц. Скроцької Оксани Ігорівни. Починаючи з липня 2014 р. працює в ТОВ «Біофарма-Інвест». На даний момент займає посаду старшого мікробіолога лабораторії молекулярно-біологічних методів відділу контролю якості.

Розкажіть, будь ласка, про місце своєї роботи.

«Біофарма» - один з найбільших виробників імунологічних препаратів  з плазми донорської крові людини. Моє завдання – перевірка вірусної безпечності вхідної сировини (плазми) методом імуноферментного аналізу та ПЛР-аналізу. Також провожу перевірку специфічної активності напівфабрикатів та субстанцій.

Чи стали у нагоді знання та навички, здобуті в університеті, у роботі?

Аналізи, що я виконую, дуже специфічні. Для роботи, звісно, знадобилися знання молекулярної біотехнології, імунології та аналітичної хімії. Також дуже потрібні знання англійської мови, оскільки більшість приладів має програмне забезпечення з англомовним інтерфейсом.

Працюючи у фармацевтичній галузі, чи вважаєте Ви свою професію перспективною?

Так! Фармацевтика розвивається - дуже швидко - у пошуках нових засобів. Тому професія не тільки перспективна, але і цікава.

Щоб Ви побажали нинішнім студентам-біотехнологам?

Успіхів в усіх ваших починаннях.

Ви знаходитесь тут: «БІОФАРМА» Кащук (Карєвіна) Вікторія Вячеславівна