Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Парфенюк Сергій Андрійович

У 2013 році закінчив Національний університет харчових технологій і отримав диплом магістра зі спеціальності «Фармацевтична біотехнологія». Починаючи з третього курсу, виконував науково-дослідну роботу на кафедрі біотехнології і мікробіології під керівництвом д.б.н., проф. Пирог Т.П. Є співавтором більше 30 публікацій, у тому числі у журналах, що входять до наукометричної бази SCOPUS. У 2012 р. став призером (II місце) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю науки «Екологія та екологічні науки» (м. Донецьк), у 2013 р. – призером (ІІІ місце) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю науки «Біологія» (м. Запоріжжя). Нагороджений дипломом за кращу усну доповідь на Міжнародній науково-практичній конференції daRostim-2012 «Мікробні технології: актуальність і майбутнє» (м. Київ). Навчаючись в магістратурі, почав працювати на посаді інженера-технолога у відділі реєстрації і ліцензування ПАТ «Біофарма». З грудня 2013 р. працює спеціалістом відділу валідації і класифікації ПАТ «Київський вітамінний завод».


Як змінилося Ваше життя після закінчення університету? 

Дитинство закінчилось (сміється). Почалося в край суворе доросле життя, коли майже все чого хочеш дістається лише тяжкою і наполегливою працею.

 

Як довго Ви шукали роботу? Чи складно це було зробити з дипломом спеціаліста-біотехнолога НУХТ?

Роботу мені запропонували, коли я ще був на 5 курсі магістратури, тому я паралельно навчався, виконував науково-дослідну роботу і працював у ПАТ «Біофарма». Нещодавно змінив роботу. Тепер працюю спеціалістом відділу валідації і класифікації на ПАТ «Київський вітамінний завод».

 

Чи задоволені Ви рівнем зарплат у сфері фармації? 

В це важко повірити, але я задоволений. І поясню чому. Оскільки я молодий спеціаліст, і досвіду у цій сфері в мене не має, то чому я маю отримувати дуже високу заробітну плату? Я вважаю, що перші 3–4 роки людина має заробляти не гроші, а знання, репутацію та авторитет. Підкреслю, що на даний момент зарплата мене влаштовує, проте завжди необхідно прагнути більшого (усміхається).

 

Що б Ви хотіли сказати викладачам кафедри БТМ і студентам?

Викладачам побажати натхнення та терпіння, оскільки вони роблять насправді дуже важливу та відповідальну справу – виховують та навчають все нові і нові молоді покоління молодих вчених та спеціалістів фармацевтичної і харчової галузей.

Студентам – знайти після закінчення університету справу до душі, щоб з радістю йшти на роботу та з радістю поверталися з неї додому, до своїх рідних та близьких.

Ви знаходитесь тут: «Київський вітамінний завод» Парфенюк Сергій Андрійович