Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Герштман Артем Юрійович

У 2019 році закінчив Національний університет харчових технологій та отримав диплом магістра зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» (освітня програма «Фармацевтична біотехнологія»).

Дипломну роботу на тему «Синтез поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 на змішаних промислових відходах» виконав під керівництвом завідувача кафедри, проф., д.б.н. Пирог Тетяни Павлівни.

Працював (лютий 2019 р.) мікробіологом ділянки виробництва стерильних антибіотиків № 2 ПАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод". Нині (квітень 2021 р.) працюю інженером-технологом групи технологій твердих лікарських форм дослідно-впроваджувальної лабораторії ПАТ НВЦ "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод".

Скажіть, будь-ласка, як Ви знайшли роботу, або може вона «знайшла» Вас?

Як більшість моїх одногрупників я почав шукати роботу в останній семестр магістратури. Навіть можна сказати, що я був однією з самих пізніх «ластівок» з нашої молодої когорти випускників.

В той час як мої одногрупники вже працювали за фахом я старанно працював над експериментальною частиною свого диплому. Хоча, я буду не до кінця чесним якщо скажу що лише це стримувало мене від пошуку роботи. Насправді, були якісь у мене сумніви щодо результату такого важливого процесу як пошуку роботи. Проте, походивши трохи по співбесідах, мені вдалося таки влаштуватися на роботу.

Чи подобається Вам працювати за фахом?

Насправді, так! Що, як ви знаєте є дивним серед наших сучасників. Багато хто з моїх знайомих, не лише з нашого університету, вбачають у своїй спеціальності лише можливість для покращення свого матеріального становища (що, я не можу не погодитись, є досить важливим), а не цікаву сферу діяльності. На щастя, я не з таких. Поки, що мені все подобається, і сподіваюсь так буде й надалі.

Допомагають Вам знання та навички отримані під час навчання?

Як це не дивно, для сучасної молоді, які стверджують що навчання в університеті необхідне лише для отримання «корочки», ТАК!. Працюючи, то в тій то іншій сфері своєї професії ти повсякчас зустрічаєшся з тим що щось ти вже знаєш, а це ти вже навіть вмієш. Не знаю як на інших посадах, але на посаді мікробіолога так точно!

Чи не шкодуєте Ви про вибір професії?

Ні, ні в якому разі не шкодую, головний плюс нашої професії – універсальність, а відповідно й можливість працювати в різних відділах на фармацевтичному (і не тільки) підприємстві.

Ваші побажання нашим студентам і співробітникам кафедри!

Хочу побажати співробітникам кафедри, ніколи не втрачати ентузіазму та любові до своєї справи. Провівши в стінах рідної кафедри шість років ти розумієш, що твоя кафедра це не підручники, не лабораторії, не обладнання це люди! Викладачі, Керівники, Інженери, улюблені завідувач кафедри та лабораторії – люди які люблять свою справу, які знають свою справу, та вміють і хочуть ділитися своїми знаннями з молодим поколінням!

А студентам хочу побажати впевненості у своїх силах, а також не втрачати можливості кожного дня навчитися чогось нового і цікавого у своїх викладачів!!

Ви знаходитесь тут: ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ" Герштман Артем Юрійович