Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Теми студентських наукових робіт 2018-2019 н.р.

Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Спеціалізація «Промислова біотехнологія»

 

1

Визначення вуглеводних компонентів сульфатвідновлювальних бактерій за допомогою лектин-зв’язуючого аналізу

2

Отримання трансгенних рослин пшениці Triticum aestivum L. шляхом Agrobacterium-опосередкованої трансформації in planta

3

Збагачення дріжджових клітин мікронутрієнтами

4

Біотехнологія трансглутамінази та перспективи її практичного застосування

5

Використання лігнінмодифікуючих ферментів у природоохоронних біотехнологіях

6

Характеристика грибів роду Hericium та перспективи їх практичного використання

7

Корегуюча дія наночастинок церію в умовах розвитку дилятаційної кардіоміопатії

8

Використання нанорозмірних часток золота для покращення аналітичних характеристик ферментних біосенсорів

9

Пухлино-асоційовані адипоцити в мікрооточенні та перебігу раку шлунку

10

Біотехнологія ферментів кутиназ та їх практичне застосування

 

Спеціалізація «Фармацевтична біотехнологія»

 

1

Отримання рекомбінантних білків як компонентів вакцин проти ВІЛ/СНІД

2

Синтез фітогормонів промислово цінними ґрунтовими мікроорганізмами

3

Синтез поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 на змішаних промислових відходах

4

Очищення води від ксенобіотиків ароматичної природи з використанням іммобілізованих бактерій роду Bacillus

5

Використання надкритичної флюїдної екстракції для виробництва сухого екстракту Hypericum perforatum L.

6

Вплив глікан-гліколіпідного комплексу мікробного походження на віруси рослин

7

Біологічні властивості поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241, синтезованих на промислових відходах

8

Ендофітні гриби як продуценти речовин з протипухлинними властивостями

9

Регуляція антимікробної та антиадгезивної активності поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii ІМВ В-7405

10

Сучасні аспекти біотехнології протипухлинного антибіотика рапаміцину

11

Дослідження біобезпеки харчових продуктів з біодеградабельними харчовими покриттями

12

Генетично модифіковані штами актинобактерій Streptomyces globisporus 1912 і Streptomyces cyanogenus S136 як продуценти протипухлинних антибіотиків

13

Імуномодулятори на основі бактеріальних ліпополісахаридів

14

Особливості біотехнологічного одержання N-ацетилглюкозаміну

15

Мікробіологічні ризики кондитерських виробів

16

Вплив технологічних режимів на синтез рекомбінантного інсуліну

17

Технологія отримання наноемульсії вакцини проти гепатиту В

Ви знаходитесь тут: Наукова діяльність Тематика студентських наукових робіт Теми студентських наукових робіт 2018-2019 н.р.