Скроцька Оксана Ігорівна, голова гуртка «BIOTECH», кандидат біологічних наук, доцент кафедри біотехнології і мікробіології.
Лауреат Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим вченим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок 2011 р.).
Нагороджена подякою за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розбудову університету, підготовку висококваліфікованих спеціалістів у галузі харчової промисловості, організацію навчально-методичної роботи2014 р.).
Нагороджена Почесною грамотою за ІІ місце у категорії «Доценти» конкурсу «Кращий науково-педагогічний працівник Національного університету харчових технологій 2014/2015 н.р.».
Науково-педагогічний напрямок – біогенний синтез наночасток срібла за допомогою дріжджів Saccharomyces cerevisiae.
Марченко (Потапенко) Валерія Віталіївна асистент кафедри біотехнології і мікробіології, здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» (IІ року навчання), асистентка кафедри.
Публікації: співавтор 2 статей у фахових журналах (Наукові праці НУХТ); 15 тез у збірниках всеукраїнських та міжнародних конференцій.
Науковий керівник – к.б.н., доц. Скроцька Оксана Ігорівна.
Науковий напрям роботи – оптимізація параметрів біосинтезу наночасток срібла з використанням дріжджових клітин та їх метаболітів.
Удимович Віктор Миколайович (завершив навчання за освітнім ступенем доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», 2018-2022 рр.), асистент кафедри.
Науковий керівник – д.т.н., проф. Стабніков Віктор Петрович.
Науковий напрям роботи – розробка технології виробництва та застосування біоцементу для охорони довкілля.
Дар’я Луцай (здобувач вищої освіти ступеня доктора філософіїза спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», ІV рік навчання, наразі перебуває в академічній відпустці).
Нагороди: переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології у командному заліку (диплом І ступеня – 2016 р); переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 н.р. зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» (диплом ІІІ ступеня).
Публікації: співавтор 14 статей у фахових журналах (Мікробіологічний журнал, Ukrainian Food Journal, Biotechnologia Acta, Известия Национальной академии наук Беларуси, Scientific Study & Research), 5 статей у збірниках праць міжнародних та вітчизняних науково-практичних конференцій та 46 тез у збірниках науково-практичних конференцій.
Іменні стипендії: лауреат стипендії Кабінету Міністрів України (2016/2017 н.р.)
Науковий керівник – д.б.н., проф. Пирог Тетяна Павлівна.
Науковий напрям роботи – біологічні властивості поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241.
Анна Чегринець (здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», ІV рік навчання, наразі перебуває в академічній відпустці).
Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.
Публікації: подана 2 статті до друку; співавтор 5 тез у збірниках всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій.
Науковий напрям роботи – оптимізація складу високоефективної інактивованої вакцини для птахівництва.
Ірина Ковшар (здобувачка вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», ІII рік навчання), асистентка кафедри.
Нагороди: фіналіст ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 н.р. зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».
Науковий керівник – д.т.н., проф. Стабніков Віктор Петрович.
Науковий напрям роботи – мікропластик як вектор перенесення мікроорганізмів у природних водних басейнах.
Анастасія Охмакевич (здобувачка вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», І рік навчання).
Науковий керівник – д.б.н., проф. Пирог Тетяна Павлівна.
Науковий напрям роботи – біологічна активність поверхнево-активних речовин, синтезованих Rhodococcus erythropolis ІМВ Ac-5017 за наявності дріжджів роду Saccharomyces.
Наукові здобутки, досягнення та нагороди
Марія Проценко (здобувачка ІІ курсу ОС «магістр» ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»).
Науковий керівник – к.б.н., доц. Скроцька Оксана Ігорівна.
Науковий напрям роботи – біосинтез наночастинок селену з використанням біомаси дріжджів Saccharomyces cerevisiae та їх метаболітів.
Наукові здобутки, досягнення та нагороди
Олександра Пархомова (здобувачка І курсу магістратури, спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія», ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»).
Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.
Науковий напрям роботи – металозалежні (залізозалежні) зміни флокуляційних властивостей та технологічних характеристик хлібопекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae.
Олег Висоцкий (здобувач І курсу магістратури, спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія», ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»).
Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.
Науковий інтерес – збагачення дріжджів мікроелементами, вивчення та практичне використання симбіотичних існуючих азотфіксувальних бактерій для підвищення врожайності сільськогосподарських культур.
Наукові здобутки, досягнення та нагороди
Софія Кузнєцова (здобувачка І курсу магістратури, спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія», ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»).
Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.
Макисм Клименко (здобувач 4 курсу ОС «бакалавр» ОПП «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»).
Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.
Науковий інтерес – збагачення дріжджів мікроелементами, токсиноутворення дріжджів.
Наукові здобутки, досягнення та нагороди
Топіха Тетяна (здобувачка 4 курсу бакалаврату, спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»).
Науковий керівник – к.б.н., доц. Скроцька Оксана Ігорівна.
Науковий напрям роботи – біосинтез наночастинок з використанням дріжджових клітин.







































