Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія»

Склад гуртка

Скроцька Оксана Ігорівна, голова гуртка «BIOTECH», кандидат біологічних наук, доцент кафедри біотехнології і мікробіології.

Лауреат Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим вченим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок 2011 р.).

Нагороджена подякою за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розбудову університету, підготовку висококваліфікованих спеціалістів у галузі харчової промисловості, організацію навчально-методичної роботи2014 р.).

Нагороджена Почесною грамотою за ІІ місце у категорії «Доценти» конкурсу «Кращий науково-педагогічний працівник Національного університету харчових технологій 2014/2015 н.р.».

Науково-педагогічний напрямок – біогенний синтез наночасток срібла за допомогою дріжджів Saccharomyces cerevisiae.

Детальніше...

 


Марченко (Потапенко) Валерія Віталіївна асистент кафедри біотехнології і мікробіології, здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» (IІ року навчання), асистентка кафедри.

Публікації: співавтор 2 статей у фахових журналах (Наукові праці НУХТ); 15 тез у збірниках всеукраїнських та міжнародних конференцій.

Науковий керівник – к.б.н., доц. Скроцька Оксана Ігорівна.

Науковий напрям роботи – оптимізація параметрів біосинтезу наночасток срібла з використанням дріжджових клітин та їх метаболітів.

 


Удимович Віктор Миколайович (завершив навчання за освітнім ступенем доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», 2018-2022 рр.), асистент кафедри.

Науковий керівник – д.т.н., проф. Стабніков Віктор Петрович.

Науковий напрям роботи – розробка технології виробництва та застосування біоцементу для охорони довкілля.

 

 

 


Дар’я Луцай (здобувач вищої освіти ступеня доктора філософіїза спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», ІV рік навчання, наразі перебуває в академічній відпустці).

Нагороди: переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології у командному заліку (диплом І ступеня – 2016 р); переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2018/2019 н.р. зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» (диплом ІІІ ступеня).

Публікації: співавтор 14 статей у фахових журналах (Мікробіологічний журнал, Ukrainian Food Journal, Biotechnologia Acta, Известия Национальной академии наук Беларуси, Scientific Study & Research), 5 статей у збірниках праць міжнародних та вітчизняних науково-практичних конференцій та 46 тез у збірниках науково-практичних конференцій.

Іменні стипендії: лауреат стипендії Кабінету Міністрів України (2016/2017 н.р.)

Науковий керівник – д.б.н., проф. Пирог Тетяна Павлівна.

Науковий напрям роботи – біологічні властивості поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241.


Анна Чегринець (здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», ІV рік навчання, наразі перебуває в академічній відпустці).

Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.

Публікації: подана 2 статті до друку; співавтор 5 тез у збірниках всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференцій.

Науковий напрям роботи – оптимізація складу високоефективної інактивованої вакцини для птахівництва.

 

 

 


Ірина Ковшар (здобувачка вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», ІII рік навчання), асистентка кафедри.

Нагороди: фіналіст ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 н.р. зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».

Науковий керівник – д.т.н., проф. Стабніков Віктор Петрович.

Науковий напрям роботи – мікропластик як вектор перенесення мікроорганізмів у природних водних басейнах.

 

 

 


Анастасія Охмакевич (здобувачка вищої освіти ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія», І рік навчання).

Науковий керівник – д.б.н., проф. Пирог Тетяна Павлівна.

Науковий напрям роботи – біологічна активність поверхнево-активних речовин, синтезованих Rhodococcus erythropolis ІМВ Ac-5017 за наявності дріжджів роду Saccharomyces.

Наукові здобутки, досягнення та нагороди

 

 

 

 


Марія Проценко (здобувачка ІІ курсу ОС «магістр» ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»).

Науковий керівник – к.б.н., доц. Скроцька Оксана Ігорівна.

Науковий напрям роботи – біосинтез наночастинок селену з використанням біомаси дріжджів Saccharomyces cerevisiae та їх метаболітів.

Наукові здобутки, досягнення та нагороди

 

 

 

 

 

 


Олександра Пархомова (здобувачка І курсу магістратури, спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія», ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»).

Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.

Науковий напрям роботи – металозалежні (залізозалежні) зміни флокуляційних властивостей та технологічних характеристик хлібопекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae.

 

 

 

 

 


Олег Висоцкий (здобувач І курсу магістратури, спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія», ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»). 

Науковий керівник  к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.

Науковий інтерес  збагачення дріжджів мікроелементами, вивчення та практичне використання симбіотичних існуючих азотфіксувальних бактерій для підвищення врожайності сільськогосподарських культур.

Наукові здобутки, досягнення та нагороди

 

 

 

 


Софія Кузнєцова (здобувачка І курсу магістратури, спеціальність G21 «Біотехнології та біоінженерія», ОПП «Промислова та фармацевтична біотехнологія»).

Науковий керівник – к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.

Науковий напрям роботи – технологія культивування Pleurotus ostreatus для виробництва високобілкових кормових концентратів для рибного господарства.

 

 

 

 

 

 


Макисм Клименко (здобувач 4 курсу ОС «бакалавр» ОПП «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна»). 

Науковий керівник  к.т.н., доц. Красінько Вікторія Олегівна.

Науковий інтерес  збагачення дріжджів мікроелементами, токсиноутворення дріжджів.

Наукові здобутки, досягнення та нагороди

 

 

 

 

 


Топіха Тетяна (здобувачка 4 курсу бакалаврату, спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»).

Науковий керівник – к.б.н., доц. Скроцька Оксана Ігорівна.

Науковий напрям роботи – біосинтез наночастинок з використанням дріжджових клітин.

 

 

 

 

 


Події у світлинах

 Захисти бакалаврів. Червень 2025 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2025 р. 

 Захисти магістрів. Грудень 2024 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2024 р. 

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Наукова діяльність Студентський гурток «BIOTECH» Склад гуртка