Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Практична підготовка очима наших студентів

Технологічна практика на АТ "Фармак". Продовження

Однією з «перлин» ознайомчої екскурсії стало відвідування цеху з виробництва інсуліну та рентгено-контрастних препаратів. Спочатку ми одягнули спеціальній одяг, який відповідає рівню чистоти "L". Далі майстер цеху провів цікавий та інформативний інструктаж. На екскурсії ми дізнались, що продукція компанії експортується в понад 20 країн світу. Це свідчить про значні масштаби виробництва та міжнародне визнання якості продукції АТ «Фармак». У нас була можливість побачити на власні очі як відбувається ферментація, упаковка та маркування лікарських препаратів та багато іншого.

Знайомство з найпотужнішим виробництвом пива в Україні

З настанням Нового року і початком нового семестру розпочалась і перша практика у студентів-біотехнологів 4 курсу. Більшості наших студентів пощастило потрапити на передові сучасні підприємства фармацевтичної та харчової галузей. Так студенти-біотехнологи Мармаш Ірина, Мовчан Данило, Гвоздяна Лілія та Волков Олексій проходять практику на ПАТ «Оболонь» - провідному виробнику пива в Україні, на якому успішно поєднується цікаві наукові розробки та високотехнологічне сучасне виробництво.

Кожного року завод «Оболонь» зустрічає практикантів з широко відкритими дверима та щирими усмішками персоналу. Одразу кожен практикант одержує місце проходження практики та куратора - співробітник підприємства, який буде керувати процесом проходження практики. Студентів ознайомлюють з правилами техніки безпеки, проводять повну і детальну екскурсію підприємством.

Технологічна практика на Фармаку. Початок

Завжди мріяла відвідати фармацевтичне виробництво і тут випала така можливість не лише познайомитись з АТ «Фармак» – одним з найпотужніших фармацевтичних підприємств України, а й пройти на ньому технологічну та переддипломну практику.

Ввідна інструкція у відділі управління персоналом прояснила основні правила проходження практичної підготовки та робочі моменти по відвідуванню підприємства.

Мені відразу вразили розміри виробництва, коли нас вели внутрішнім двором і розповіли про те, які цехи є на підприємстві та які лікарські засоби там виготовляють.

Тонкощі ведення нормативно-технічної документації при виробництві і реалізації лікарських засобів від ПрАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця»

Для багатьох студентів період технологічної практики є найбільш очікуваною миттю під час навчання. І це зовсім не дивно, оскільки практика є унікальною можливістю спробувати себе у ролі стажера на великому фармацевтичному виробництві, застосувати отримані знання та навички у справжньому робочому процесі, а також реально оцінити свої можливості для майбутнього працевлаштування.

Цього року нам, студентам 4 курсу – Цапко Софії, Берзіній Катерині, Новик Вікторії, Гонтар Віті і Терещук Діані, пощастило потрапити на технологічну практику до фармацевтичного гіганта України «Фармацевтична компанія «Дарниця» у відділ реєстрації і стандартизації Медичного департаменту. Нам з нетерпінням кортіло дізнатися, як фірмі вдається протягом такого тривалого часу займати провідні позиції на фармацевтичному ринку України  і завойовувати довіру мільйонів українців.

Там, де біотехнологія та фармація в одному флаконі

Попри значну кількість закладів вищої освіти України, вітчизняні компанії мають неабиякі проблеми з добором кваліфікованого персоналу, тому намагаються шукати «своїх» майбутніх працівників уже на студентській лаві, пропонуючи їм проходити практику на своїх виробництвах.

Один із способів підготовки молодих фахівців для майбутньої роботи на виробництвах – угоди про проходження практики із закладами вищої освіти. З одного боку – це можливість для виробничої компанії виростити фахівця, відібрати кращих, а з іншого – шанс для студентів під час практики ознайомитися з виробництвом зсередини, відчути соціальну місію компанії та долучитись, хоча б на короткий термін, до корпоративної культури підприємства.

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка