Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Практична підготовка очима наших студентів

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Ось і підійшов час закінчення періоду переддипломної і технологічної практик у здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». Протягом останнього місяці вони охоче ділились своїми враженнями від проходження практики на різних підприємствах, тож на завершення циклу "практичних" публікацій пропонуємо вашій увазі ще декілька відвертих відгуків.

Сарницька Аріна:

«На сьогоднішній день жоден житель міста Київ не може уявити собі життя без централізованого водопостачання, отож нам, як киянам, було надзвичайно цікаво, що ж відбувається з водою до того, як вона дійде до трубопроводів у наших домівках. Працівники підприємства з радістю провели нам екскурсію по Деснянській станції міста Києва, розповіли про всі основні аспекти водопідготовки та показали головні технологічні процеси, після яких вже очищена вода потрапляє до споживачів.

Практика, як можливість познайомитися зі своєю майбутньою професією ближче

2021 рік зустрів нас карантинними обмеженнями у зв’язку з пандемією. Однак, здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» труднощами не злякати. Їм все ж вдалося у цей непростий для всіх час отримати низку спеціальних навичок та нових знань під час проходження практики на різноманітних підприємствах. Своїми враженнями студенти діляться з нами:

Кучеренко Олександр:

«Не дарма є таке прислів’я  ̶  «Хто багато робив, той і багато знає», адже без практичного застосування своїх знань тяжко зрозуміти в якому напрямі рухатися після отримання звання бакалавра. І практична підготовка є обов’язковим етапом на шляху студента-біотехнолога.

ПРАКТИКА – путівка у доросле життя

Практика для студентів є важливою сходинкою до професійного майбутнього. Проте, на сьогоднішній день через пандемію дуже важко потрапити на підприємства і побачити їх справжню роботу з середини, адже  адміністрація в першу чергу піклується про здоров'я власних робітників і робить усе можливе для зменшення ризику захворюваності персоналу.

Але і в таких складних умовах наші здобувачі відточують свої практичні навички, користуючись всіма доступними засобами. Своїми враженнями поділились студенти четвертого курсу.

Те, чого ти не знаєш про сучасну практику на Дарниці

Обов’язковою складовою навчального плану на кафедрі біотехнології та мікробіології є проходження технологічної практики студентами 4 курсу. Відпрацювання практики відбувається на різних підприємствах. Наш колектив: Зомчак Вікторія, Максимець Олександра, Гук Євген, Ковшар Ірина, Свірська Катерина, Жолобко Олександр та Подолянчук Валентин потрапили на одне з найпотужніших фармацевтичних підприємств – ПрАТ «Дарниця». Дана компанія на сьогодні є одним з лідерів фармацевтичної промисловості нашої країни, а за потужністю входить у трійку провідних підприємств галузі.

На виробництві нас зустріла Лаврик Ольга Іванівна, яка відповідає за проведення практики для студентів різних навчальних закладів. Ольга Іванівна розпочала наше знайомство у коворкінгу підприємства, чим задала серйозний тон нашої зустрічі. Після проведення інструктажу з техніки безпеки, вона розповіла про структуру самої «Дарниці». Через пандемією екскурсія підприємством пройшла в онлайн форматі. В даному івенті підприємство детально продемонструвало свої виробничі цехи, лабораторії та інші допоміжні приміщення, ми познайомилися з персоналом, а вони поділились цінним досвідом щодо розбудови успішної кар’єри на фармацевтичному заводі.

Всі тонкощі мікробіологічного контролю на ПрАТ «Лакталіс»

Харчова промисловість залишається однією з ключових галузей України. А вітчизняні молокопереробні підприємства випускають широкий асортимент продукції, що користується попитом не лише серед українських споживачів, а й серед вибагливих гурманів ближнього і дальнього зарубіжжя. Особлива увага на сьогодні приділяється вдосконаленню виробництва, впровадженню високоефективного обладнання, підвищенню якості готової продукції.

ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв», як частина Group Lactalis, один з найбільших виробників молочної продукції не лише серед українських конкурентів, а й у світі. Продукція Group Lactalis виготовляється у 50 країнах, а представлена в 94 країнах на п`яти континентах. Річний обсяг заготовленого молока сягає 19 млрд літрів. Сьогодні "Лакталіс" в Україні виробляє близько 200 найменувань продукції під відомими брендами: President, "Дольче", "Лактонія", Lactel, "Фанні" та "ЛокоМоко".

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка