Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Олком – це наш STYLE життя

Неначе вчора ми закінчували одинадцятий клас та перед нами було тяжке завдання – вибір університету, а сьогодні ми вже четвертокурсники Національного університету харчових технологій. Ці чотири роки промайнули як один день. Зовсім скоро у наших руках буде диплом, але знання здобуті на кафедрі біотехнології і мікробіології ми повинні опанувати на технологічній та переддипломній практиці. Адже практика – це закріплення навичок і знань студентами, та є складовою частиною захисту диплому.

Студенти-біотехнологи 4 курсу мають можливість проходити технологічну та переддипломну практику не лише на фармацевтичних заводах, а й на провідних підприємствах харчової промисловості України. Студенти нашого факультету Світлична Вікторія, Пазюк Олександр, Сухоставський Олександр, Басанець Віталій, Маркович Маргарита та Процюк Софія обрали для проходження практики ПрАТ «Київський маргариновий завод», який випускає маргаринову та майонезну продукцію і надає послуги по переробці олії.

Київський маргариновий завод було створено в 1949 році, а зараз це одне з провідних підприємств олієжирової галузі з потужністю виробництва рафінованої олії 64,8 тис. тон в рік. Також завод виробляє 48,6 тис. тон маргаринової і 7,9 тис. тон майонезної продукції і постійно розширює асортимент продукції та підтримує її високу якість, що забезпечує хорошу репутацію між споживачами.

Прибувши на КМЗ нас привітно зустріла директор з управління персоналом Боровик Наталія Володимирівна. Нам пояснили про план проходження практики, потім вирушили знайомитись з роботою підприємства. В нас була детальна екскурсія, яку провів головний технолог підприємства, в ході екскурсії ми могли побачити як працює обладнання, яке ми малювали на своїх апаратурних схемах. Операції на виробництві автоматизовані і це полегшує роботу систем. На заводі є лабораторії, в яких кожного дня перевіряють якість продукції. Ми розглянули як виготовляються: маргаринова продукція, гірчиця, олія та майонези в різних упаковках.

Якість продукції Олком завжди відповідає своєму часу - незважаючи на те, що компанію не можна назвати молодою, її виробництво постійно переоснащується відповідно до останніх тенденцій ринку.

Враження просто неймовірні, дуже багато емоцій, все те що вивчали в університеті побачили наяву, як працює обладнання, сподобалася організація виробництва.

Отже, ми побачили Київський маргариновий завод на власні очі та з впевненістю можемо сказати що це перевірена та якісна продукція «Олком – це буде наш STYLE життя».

Ви знаходитесь тут: Домашня сторінка