Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Підприємства харчової та парфумерно-косметичної промисловості

Випускники-бакалаври, випускники магістратури освітньо-професійної програми «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» мають змогу працювати на провідних підприємствах біотехнологічної, хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузі.

Без харчових продуктів та питної води не може існувати не одна людина. Здоров‘я людини, тривалість її життя залежить саме від того чим ми харчуємося та яку воду п‘ємо. Людина на 80% складається з води. Тому саме продукти харчування та питна вода радикально впливають на стан організму людини.

Сучасні підприємства харчової та парфумерно-косметичної промисловості постійно намагаються впроваджувати та розвивати власне виробництво, основою якого є власна сировинна база. Це потребує нових інноваційних підходів, які гарантують абсолютну екологічну біобезпеку та повну соціальну відповідальність. Тому на цих підприємствах є постійна потреба у власних кваліфікованих фахівцях, які володіють базовими фундаментальними та професійно-орієнтованими знаннями з харчових біотехнологій, та зможуть на високому професійному рівні керувати технологічними процесами виробництва.

Наші випускники забезпечують науковими та інженерними кадрами біотехнологічні, біохімічні, хімічні, парфумерно-косметичні виробництва, підприємства харчової промисловості, наукові і проектні установи біологічного і хімічного профілів, діагностичні лабораторії, установи екологічного нагляду, виробництва, які замаються випуском харчових добавок, препаратів для ветеринарії, біодобрив тощо.

Ось лише невеликий перелік підприємств лідерів харчової та парфумерно-косметичної галузі і саме там працюють випускники-біотехнологи НУХТ:

Перелік посад, де може працювати випускник-біотехнолог на підприємствах харчової, хімічної, парфумерно-косметичної промисловості та виробництв, що спеціалізуються на виробництві харчових добавок:

  1. Мікробіолог (Старший мікробіолог).
  2. Начальник мікробіологічної лабораторії.
  3. Бактеріолог або біолог.
  4. Біохімік.
  5. Хімік-аналітик відділу контролю якості.
  6. Міколог біотехнологічного підприємства.
  7. Фахівець з вироблення гормональних, ферментних та жовчних препаратів.
  8. Фахівець з виробництва кровозамінників, гідролізатів, різних сироваток, склоподібного тіла, ехінококового алергену, лідази.
  9. Начальник технологічної лабораторії.
  10. Інженер-технолог.
  11. Інженер-лаборант.
  12. Начальник цеху (майстер цеху).
  13. Майстер виробничого цеху (Старший майстер).
  14. Співробітник центру з сертифікації продукції
  15. Провідний спеціаліст контрольно-виробничої лабораторії.
  16. Керівники і фахівці, які безпосередньо працюють із живими мікроорганізмами та готовими ферментнимим препаратами тощо.
  17. Менеджери проектів мікробіологічного або харчового підприємства.

У харчовій промисловості важливо не просто виготовити продукт, а й забезпечити максимальну стабільність його біологічної цінності та споживчих якостей протягом тривалого періоду. Мікробіологічний контроль і санітарія харчового виробництва – це, насамперед, захист продукту від псування, захист здоров’я споживачів, захист іміджу торговельної марки, а отже – захист прибутку компанії.

 

На сьогодні Біотехнології входять у ТОП-10 спеціальностей, які є найбільш затребуваними на ринку праці в Україні та за її межами.

Бути біотехнологом – це бути впевненим у своєму майбутньому!

Події у світлинах

Ви знаходитесь тут: Вступникам Можливості працевлаштування Підприємства харчової та парфумерно-косметичної промисловості