Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Монастерецька Ірина Олександрівна

У 2012 році закінчила Національний університет харчових технологій і отримала диплом спеціаліста зі спеціальності «Промислова біотехнологія». Дипломний проект на тему «Проект отримання ацетону у процесі ацетоно-бутилового бродіння Clostridium acetobutylicum» виконала під керівництвом доц. Скроцької О.І. З лютого 2013 року працює у ТОВ «Камянка Глобал Вайн» на посаді спеціалісту відділу якості та залученого виробництва.

 

Як змінилося Ваше життя після закінчення університету?

З`явилась цікава та перспективна робота, а разом з нею нові горизонти: колектив допомагає рости особистісно, керівництво – професійно. Потреба відповідати вимогам – найсильніший мотиватор... В університеті так не було. Тримати в руках папірці певним номіналом і розуміти: якщо заробляти можна так – то можна й більше. Для мене найголовніша зміна – стрімке дорослішання в плані самоорганізації та самомотивування, бо для отримання достойного результату працювати потрібно в режимі багатозадачності і чітко знати, для чого ти це робиш.

 

Як довго Ви шукали роботу і чи складно це було зробити з дипломом спеціаліста-біотехнолога НУХТ?

Особисто у мене пошуки роботи зайняли 1,5 хвилини: перша вакансія у першому посиланні при першому запиті у Google. Не пройшло кількох хвилин (тільки почала розсилати файл з резюме), як зателефонували і запросили на співбесіду. Чи складно влаштуватись після закінчення кафедри біотехнології і мікробіології? До мене влаштовуватись на роботу приходили студенти, які закінчили спеціалізовані факультети за конкретною спеціальністю, проте виявилося, що я – біотехнолог – знаю набагато більше, а розказати можу краще! Співбесіду проходила хвилин 15. Потім говорили про те, що цікавило мене як майбутнього працівника, а наостанок попросили передати подяку керівнику з університету за пророблену роботу і отриманий результат.

 

В чому полягає Ваша робота? Чи подобається вона Вам?

Сьогодні я займаю посаду спеціаліста відділу якості та залучаного виробництва, а також правої руки керівника відділу. До моїх обов’язків входить пошук і дегустація виноматеріалів та їх купажів; створення, контроль ведення та реєстрації супутніх документів щодо якості та сертифікації вина; пошук та первинні переговори з новими постачальниками та підрядниками. І найцікавіше – повний контроль проекту елітної горілки «Диканька».

 

Чи задоволені Ви рівнем зарплат у сфері виробництва вина і інших алкогольних напоїв ?

Задоволена? Бути задоволеним заробітною платою – значить зупинитись, тому ні. Але, якщо говорити про загальний рівень у сфері, то я не шкодую, що отримала освіту з біотехнології (промислової, у т.ч. харчової), адже любов приходить і йде, а їсти хочуть всі (сміється)!

 

Що б Ви хотіли сказати викладача кафедри біотехнології і мікробіології?

Викладачам, які не шкодували власний час, щоб вкласти знання у мою голову, низький поклін і безмежна вдячність!

Ви знаходитесь тут: ТОВ «Кам’янка Глобал Вайн» Монастерецька Ірина Олександрівна