Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Наші випускники - наша гордість

Визнання досягнень наших випускників – краща нагорода для нас

Зовсім нещодавно надійний партнер кафедри – Інститут молекулярної біології і генетики Національної академії наук України (ІМБіГ НАНУ) – похизувався присвоєнням звань старшого дослідника своїм співробітникам, серед яких цілком передбачувано є і колишня студентка спеціальності «Біотехнологія» – Шкотова Людмила Василівна.

Отже, Наказом Міністерства освіти і науки України від 27 вересня 2021 року № 1017 за підписом Директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації Світлани Криштоф вчене звання старшого дослідника зі спеціальності 091 – Біологія присвоєно Шкотовій Людмилі Василівні – к.б.н., ст. наук. співробітнику відділу біомолекулярної електроніки.

НУХТ – кузня підготовки висококваліфікованих біотехнологів

У наш час стрімкого прогресу постійно впроваджуються нові технології у всі виробничі процеси. Серед цих технологій провідну роль займає біотехнологія. Тому кваліфіковані спеціалісти-біотехнологи дуже затребувані як в науці, так і у різних сферах виробничої діяльності. Підготовкою таких фахівців займається кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ.

Вчорашні першокурсники, що з трепетом і надією переступили поріг університету, – це сьогоднішні наші випускники – впевнені в собі молоді люди, які отримали прекрасну освіту, гідну професію. Безсонні ночі, безперервні потоки інформації, курсові, іспити – все це позаду, а попереду нове життя, наповнене новими емоціями. Випускники-біотехнологи вдячні своїм викладачам за отримані знання та сподіваються реалізувати ці знання на практиці, побудувавши успішну кар’єру, і тим самим зробити внесок на користь суспільству.

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2021 року.

За нами майбутнє!

На сьогоднішній день біотехнологія є одним із напрямів, що визначають світовий рівень цивілізації. Це як ніхто розуміють магістранти ІІ року навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології. Будучи за крок до омріяного диплому, кожен випускник згадує свій перший день в альма-матер, свій вибір, можливо навіть неусвідомлений. Саме в цей момент ми розуміємо наскільки крок в двері НУХТ був вірним. Кожен студент-магістрант зміг реалізувати себе в різних напрямках і розвинути свій талант. На сьогоднішній день випускники можуть із впевненістю сказати, що саме на цій кафедрі отримали безцінний досвід, навички та знання, які у майбутньому дозволять реалізувати себе в будь-яких сферах.

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2021 року.

Біотехнолог НУХТ – майбутнє в надійних руках!

Випускники кафедри біотехнології і мікробіології кожного року підтверджують високі стандарти якості справжнього студента. Сумлінна праця, наполегливість та завзяття – це те, що вирізняє випускника НУХТу на ринку праці та допомагає у встановленні професійної кар’єри. Цього року серед наших випускників також є ті, що не лише мають певні здобутки, а й вже працюють за спеціальністю.

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших кращих випускників 2021 року.

 Назар Видасов (спеціаліст з сертифікації, стандартизації та якості відділу міжнародної реєстрації лікарських засобів фармацевтичної компанії «Acino Group»):

Обличчям кафедри є її випускники

Здавалось би ще вчора з великими допитливими очима наші випускники зробили крок на цікавий шлях до студентського життя факультету біотехнології та екологічного контролю, відвідали свою першу лекцію, свій перший семінар, свої перші практичні та лабораторні заняття. А найголовніше – вперше крокували коридорами Національного університету харчових технологій, який на п’ять з половиною років став їм другою домівкою. Час пролетів за одну мить. Кожен студент за ці роки цілеспрямовано йшов назустріч знанням, а сьогодні вони є випускниками-магістрами з біотехнології. Обличчям нашої кафедри біотехнології і мікробіології є її випускники, якими вона дуже пишається!

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2021 року.

Успішні біотехнологи – гордість нашої кафедри!

Бажання знайти себе і своїх людей у цьому вирі життя є однією з першочергових задач кожної людини. І коли процес навчання підходить до свого логічного завершення, а саме захисту магістерських робіт, то нарешті приходить розуміння, що саме тут, на кафедрі біотехнології і мікробіології, ще будучи студентами, майбутні випускники знайшли себе, своє покликання та заняття до душі. Хтось вже працює, а хтось тільки починає свій кар’єрний шлях. Але і не варто забувати про найкращі студентські роки, які подарували друзів, підтримку та показали, що не буває злетів без падінь.

Тому хочеться сказати: «НУХТ, ти можеш пишатися своїми випускниками, які стали не тільки спеціалістами своєї справи, але і залишилися людьми в яких горить вогонь прагнення до нових звершень. Адже ти – це твої студенти, які з гордістю скажуть – Ми випускники Національного Університету Харчових Технологій 2021 року!»

Крок в доросле життя

Ось і підійшло до кінця навчання студентів магістрів. Закінчуючи кафедру біотехнології i мікробіології студенти-випускники отримують своєрідний знак якості, який допоможе їм влаштуватися на бажану роботу, а деякі вже знайшли її, будучи ще студентами. Захист кваліфікаційної роботи позаду, а далі... ДОРОСЛЕ ЖИТТЯ!

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2021 року.

Вискірко Сергій (інженер лабораторії пухлинного мікрооточення Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького):

- переможець І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2020-2021 н.р. зі спеціальності «Біологія»;

Завершення навчання – початок нової історії досягнень наших випускників!

З першого дня навчання студентів на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ крок за кроком вони все ближче наближаються до поставлених перед собою цілей і самовдосконалюються. З набуттям знань і практичного досвіду їх особистості змінюються в перспективних для роботодавців фахівців. Особливо це помітно на випускниках-магістрантах нашої кафедри, кожен з яких вже має власний початок історії успіху, а також певні досягнення як в суспільному житті, так і в навчанні та на омріяній роботі.

Серед цьогорічних випускників є багато талантів, що успішно реалізовують свій потенціал. Бажаємо їм успіху на початку нового шляху після випуску з нашої кафедри. Тож розпочинаємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2021 року.

Хоньків Мирослав (провідний фахівець відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів Національної аграрної академії наук України):

- лауреат стипендії Верховної Ради України (2018/2019 н.р.);

- переможець конкурсу студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум» (2019 р.);

Пишаємось нашими випускниками: Юлія Олефіренко

Нещодавно на офіційній сторінці Дельта Вілмар Україна з’явилась чергова публікація з серії «Гордість компанії», читаючи яку, у викладачів кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) НУХТ також виникло відчуття гордості за свою вихованку. Адже зовсім недавно Юлія Олефіренко, а саме вона стала героїнею згаданої публікації, була студенткою і виконувала наукову роботу під керівництвом зав. кафедри БТМ Тетяни Павлівни Пирог. В компанії «Дельта Вілмар» пані Юля починала свою кар’єру з посади технолога, а зараз вона – керівник виробничо-технічного відділу.
В своєму інтерв’ю Юлія відмітила що свого часу глибоко занурилася в розробку нових видів продукції і експерименти на «пілотній установці», де підбирала оптимальні параметри для всіх технологічних процесів і згодом почала працювати із випуском експериментальних партій продукції. І це не дивно, адже, ще будучи студенткою, вона проявила здібності до творчої наукової роботи і стала учасницею, а потім і однією з перших випускниць гуртка «BIOTECH», який по цей час успішно функціонує на кафедрі.

Біотехнолог НУХТ – крокуємо у майбутнє

Кожен здобуток в житті людини – це крок в майбутнє. У кожного біотехнолога є свій шлях, але ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків. Усякий рух по цьому шляху, усяке досягнення починається з маленького невпевненого кроку, а для найкращих – це вступ до Національного університету харчових технологій на спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія» (кафедра біотехнології і мікробіології).

Ось такий шлях від першокурсника до магістра пройшов і випускник кафедри 2019 року Володимир Федоренко, який успішно реалізовує набутий в університеті потенціал в АТ «Фармак» - одному з провідних фармацевтичних підприємств України, з яким кафедра тісно співпрацює і історія успіху якого викладена на веб-сторінці #Фармак тут:

Біотехнолог НУХТ – це крок в майбутнє!

Кожен здобуток в житті людини – це крок в майбутнє. У кожного біотехнолога є свій шлях, але ні в кого він не починається одразу ж із перемог і великих здобутків. Усякий рух по цьому шляху, усяке досягнення починається з маленького невпевненого кроку, а для найкращих – це вступ до Національного університету харчових технологій на кафедру біотехнології і мікробіології.

Факультет біотехнології та екологічного контролю завжди пишався своїми випускниками-біотехнологами. Адже, будучи студентами вони цілеспрямовано рухаються до своєї мети, з кожним кроком вражаючи своїми успіхами в навчанні, талантами та досягненнями. В свою чергу студенти-випускники пишаються своєю здобутою освітою і розуміють, що це тільки початок їх руху в майбутнє!

Остання сходинка, що відчиняє двері у світ!

Студентське життя – найкращий час, час нових знайомств, час пізнання життя, час формування багатьох цікавих зв’язків та знайомств, і найголовніше – час набуття знань та навичок. П’ять з половиною років – як один день. Саме так триває шлях до здобуття диплому магістра з біотехнології. Це було складно і легко, це було сумно і щасливо, це було довго і швидко, але це точно було особливо. За цей час ми стали трішки фармацевтами, трішки хіміками, трішки мікробіологами, трішки проектувальниками. Але всі ці «трішки» роблять нас тими, ким ми є насправді. Ми – БІОТЕХНОЛОГИ!

Отже, продовжуємо цикл публікацій про наших найкращих випускників 2020 року.

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Наші випускники - наша гордість