Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Проходження практики на Яготинському маслозаводі

12 січня ми, студенти-біотехнологи 5-го курсу, Микитенко Ніна та Линник Артем, побували на Яготинському маслозаводі «Яготинське для дітей» у місті Згурівка.

Перший день практики запам’ятався нам як цікава подорож у невідомі краї. Оскільки даний завод знаходиться у селищі міського типу Згурівка, Київської області, добиралися ми до місця призначення на автобусі, що відправлявся від автовокзалу «Дарниця» і їхав дві години.

На заводі нас радісно зустріли та провели до кімнати, де вже зібралися інші майбутні практиканти – студенти 4-го та 5-го курсів Національного університету харчових технологій різних факультетів: автоматизації та комп’ютерних систем; технології оздоровчих продуктів і харчової експертизи та технології м’ясо-молочних та парфумерно-косметичних продуктів.

Усіх студентів ознайомили з правилами техніки безпеки, після чого ми розписалися в журналі та заповнили заяви, анкети та медичні картки. Потім нас повели на екскурсію по заводу.

Цікаво було дізнатися, що дане підприємство відносно молоде, оскільки лише в 2012 році воно почало існувати. Підприємство дуже дбає про випуск високоякісної продукції, тому співпрацює з чотирма фермами, які постачають лише якісне молоко, яке проходить трьохступеневу стерилізацію на найновітнішому обладнанні. Для відновлення вітамінного складу до молока окремо додають вітаміни. Технологічний процес виробництва залежить від кінцевого продукту і може тривати від 18 годин (для дитячого молока) до 38 годин (для дитячих сирків). Крім того дуже цікавими були ознайомлення з технологією пакування та маркування продукції та коротка розповідь про контроль продуктів на кінцевому етапі, час зберігання та впровадження нових видів продукції.

Взагалі, у нас залишилися приємні враження від першого дня практики.

Ви знаходитесь тут: Вступнику Практична підготовка студентів Практична підготовка очима студентів Проходження практики на Яготинському маслозаводі