Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Знайомство з найпотужнішим виробництвом пива в Україні

З настанням Нового року і початком нового семестру розпочалась і перша практика у студентів-біотехнологів 4 курсу. Більшості наших студентів пощастило потрапити на передові сучасні підприємства фармацевтичної та харчової галузей. Так студенти-біотехнологи Мармаш Ірина, Мовчан Данило, Гвоздяна Лілія та Волков Олексій проходять практику на ПАТ «Оболонь» - провідному виробнику пива в Україні, на якому успішно поєднується цікаві наукові розробки та високотехнологічне сучасне виробництво.

Кожного року завод «Оболонь» зустрічає практикантів з широко відкритими дверима та щирими усмішками персоналу. Одразу кожен практикант одержує місце проходження практики та куратора - співробітник підприємства, який буде керувати процесом проходження практики. Студентів ознайомлюють з правилами техніки безпеки, проводять повну і детальну екскурсію підприємством.

Завод «Оболонь» є одним із наймасштабніших виробників пива, слабоалкогольних напоїв та безалкогольних напоїв на території України і виробничі потужності в Києві досить вражаючі – його площа займає біля 15 гектарів. Проектна потужність головного заводу «Оболонь» у Києві становить 11 млн декалітрів пива на рік.

Після ознайомлювальної екскурсії студентів розподіляють у різні відділи для більш детального ознайомлення з ділянками виробництва. Мармаш Ірину, Гвоздяну Лілію - наших практикантів направили для початку у цех розливу, але за період практики заплановано ознайомлення з іншими виробничими цехами та відділеннями заводу.

На підприємстві студентам надають можливість вивчити особливості усього технологічного процесу, а також ознайомитись з основними етапами підготовки виробництва, що дозволяє закріпити знання одержані при вивченні таких навчальних дисциплін, як «Харчова біотехнологія», «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв» та «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами HACCP».

Побажаємо нашим студентам наснаги в опануванні практичних навиків!

Ви знаходитесь тут: Вступнику Практична підготовка студентів Практична підготовка очима студентів Знайомство з найпотужнішим виробництвом пива в Україні