Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Нас приймає фармацевтична фірма «Дарниця»

У призначений день студенти 4-го та 5-го курсів кафедри біотехнології і мікробіології Ткачов Андрій, Лобищева Аня, Антонюк Ніна, Горобець Оля, Дарчик Вікторія, а також активні учасники гуртка «BIOTECH» – Дорош Аня та Соловей Богдана зібралися біля фармацевтичної фірми «Дарниця» в очікуванні потрапити в середину та побачити на власні очі справжнє виробництво.

З перших хвилин перебування на практиці і під час екскурсій, студенти були вражені масштабністю виробництва, освіченістю працівників та гарним ставлення керівництва до персоналу.

Щодо практики, то вона уже традиційно розпочалася з інструктажу з техніки безпеки та охорони праці. Далі був розподіл практикантів по цехам підприємства. У цьому році студентам-біотехнологам випала можливість проходити практику в цеху твердих лікарських форм

Після цього впродовж тижня були проведені цікаві та інформативні екскурсії в цеху твердих лікарських форм, ампульному цеху та на дільниці м’яких лікарських форм. Студенти ознайомилися з новітнім автоматичним обладнанням та технологією випуску деяких медичних препаратів. Дізналися, що виробничі потужності «Дарниці» дозволяють випускати більше 500 млн. ампул, 4 млрд. таблеток, 30 млн. флаконів стерильних антибіотиків і більше 30 млн. туб м'яких лікарських форм. Тому і не дивно, що за статистикою кожна п'ята упаковка ліків, що продається в Україні виробляється на «Дарниці». Цікаво було довідатися, що на дільниці м’яких лікарських форм є обладнання меншої потужності – зменшена копія виробничого, на якому удосконалюється технологія приготування мазей безпосередньо самим технологом. З розповіді провідного технолога стало зрозуміло, що приготування мазей доволі трудоємний і не простий процес.

Для студентів несподіванкою було те, що у всіх виробничих приміщеннях розміщені камери для контролю роботи персоналу і виявлення помилок у їхній роботі, які безпосередньо можуть вплинути на якість продукції.

Отже, величезне значення для розвитку виробництва має, безперечно, кваліфікований, ретельно підібраний й навчений інженерно-технічний персонал.

Ви знаходитесь тут: Вступнику Практична підготовка студентів Практична підготовка очима студентів Нас приймає фармацевтична фірма «Дарниця»