Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Практика на вітчизняному виробництві інсулінів

За вікном осінь. Студенти на парах, а для магістрантів другого курсу Олени Герасимець та Андрія Шелакова настав час переддипломної практики. Саме їм пощастило потрапити на унікальне, одне з небагатьох у світі і єдине в Україні, спеціалізоване високотехнологічне фармацевтичне підприємство з повним циклом виробництва інсулінів – від субстанції до готових лікарських форм. Ідеться про акціонерне товариство «По виробництву інсулінів «Індар». «Прибувши на завод, ми були приємно вражені рівнем професіоналізму фахівців, високотехнологічним оснащенням підприємства, а також важливістю проблеми, над якою працюють спеціалісти», - розповідають практиканти.

Виробництво інсуліну – складний наукоємний біотехнологічний процес. Запровадити повний технологічний цикл виробництва інсулінів – від субстанції до готових лікарських форм – змогли лише декілька підприємств у світі, серед яких і ПрАТ «Індар».

Поява такого виробництва для нашої країни стала справжнім поштовхом у розвитку охорони здоров'я. До "Індару" Україна перебувала у повній залежності від світового ринку і закордонних постачальників інсулінів. І практика на біофармацевтичному підприємстві – це дійсно гарна нагода перевірити та закріпити свої теоретичні знання.

Ви знаходитесь тут: Вступнику Практична підготовка студентів Практична підготовка очима студентів Практика на вітчизняному виробництві інсулінів