Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Безцінний досвід

Поки за вікном осінь, яка остаточно не вирішилась з погодою на сьогодні, так і частина магістрантів ІІ року навчання ще у роздумах щодо свого найближчого майбутнього. Початок навчального року розпочався з практики, у кого на заводах, у кого на кафедрі біотехнології та мікробіології НУХТ. Серед останніх наша студентка групи ФБ-2-2М Наталія Петренко, яка продовжує виконувати дослідну роботу для дипломної магістерської роботи «Біологічні властивості поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis ІМВ Ас-5017».

Після тривалого етапу культивування на різноманітних субстратах – очищений гліцерин, відходи виробництва біодизелю (технічний гліцерин), рафінована соняшникова олія та відпрацьована соняшникова олія після смаження різноманітних продуктів та виділення власне поверхнево-активних речовин настав час власне дослідження їх біологічних властивостей.

От і таке буває, вирощуєш бактерії на нетрадиційних субстратах (промислових відходах, відходах харчових виробництв) і отримуєш доволі цінний продукт. Адже, мікробні поверхнево-активні речовини характеризуються поліфункціональними властивостями – емульгувальною активністю, здатністю до зниження поверхневого натягу, антимікробною та антиадгезивною активністю, в тому числі здатністю до руйнування мікробних біоплівок і можуть застосовуватися у багатьох галузях промисловості, сільському господарстві, медицині та природоохоронних технологіях.

Наталя, виділивши поверхнево-активні речовини Rhodococcus erythropolis ІМВ Ас-5017, розпочала проводити серію дослідів з метою встановлення їх біологічної активності. Спочатку були реалізовані експерименти по визначенню мінімальної інгібуючої концентрації, потім – експерименти з обробки поверхонь для дослідження антиадгезивного ефекту, а далі – біоплівки та аналіз результатів на фотоелектроколориметрі. Білий халат, бокс та дотримання методики – відточення навичок кожного дня. Адже незабаром потрібно буде повторювати всі дії уже не в лабораторії університету, а на базі фармацевтичного заводу.

Тож час покаже, хто предмети по спеціальності вивчав, а хто серіали дивився!

Події у світлинах

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Посвята у студенти. Серпень 2019 р. 

 Випуск бакалаврів. Червень 2019 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2019 р. 

 Всеукраїнська олімпіада з Біотехнології 2019 р. 

 85-а НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ. Квітень 2019. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Березень 2019 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2019. 

 Посвята у студенти. Серпень 2018. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

 Випуск бакалаврів. Червень 2018 року. 

 Захисти бакалаврів та магістрів. Червень 2018 року. 

 Всеукраїнська олімпіада з Біотехнології. 2018 рік 

 84-а НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ УЧЕНИХ, АСПІРАНТІВ І СТУДЕНТІВ. Квітень 2018.

 Випуск магістрів. Березень 2018

 Захисти бакалаврів та магістрів. Лютий 2018

 Вечір факультету. Листопад 2017

 День туризму 2017

 Посвята у студенти. Серпень 2017

 Випуск бакалаврів та спеціалістів. Червень 2017

 Захисти бакалаврів. Червень 2017

 ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2017. Фотозвіт

 83-я Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». 

 Вечір факультету (присвячений 50-річчю започаткування інженерної біотехнологічної освіти в Україні). Листопад 2016

Посвята у студенти. Серпень 2016

Випуск бакалаврів і спеціалістів 2016

Захисти бакалаврів. Червень 2016

Олімпіада з біотехнології 2016. Фотозвіт

Вечір факультету. Листопад 2015

Посвята у студенти. Серпень 2015

Випуск 2015

Всеукраїнська олімпіада з біотехнології. Травень 2015

81 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2015

Вечір факультету. Жовтень 2014

День туризму. Вересень 2014

Посвячення у студенти.
Серпень 2014


Ви знаходитесь тут: Вступнику Практична підготовка студентів Практична підготовка очима студентів Безцінний досвід