Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Технологічна практика на АТ "Фармак". Продовження

Однією з «перлин» ознайомчої екскурсії стало відвідування цеху з виробництва інсуліну та рентгено-контрастних препаратів. Спочатку ми одягнули спеціальній одяг, який відповідає рівню чистоти "L". Далі майстер цеху провів цікавий та інформативний інструктаж. На екскурсії ми дізнались, що продукція компанії експортується в понад 20 країн світу. Це свідчить про значні масштаби виробництва та міжнародне визнання якості продукції АТ «Фармак». У нас була можливість побачити на власні очі як відбувається ферментація, упаковка та маркування лікарських препаратів та багато іншого.

На дослідно-промисловій дільниці відділу з трансферу технологій, де я проходжу практику, відбувся процес підготовки інокуляту, ферментація та подальші процеси виділення і очищення інсуліну.

Мене дуже зацікавив процес очищення інсуліну на гідрофобних, катіонно-обмінних та високоефективних рідинних хроматографах. Перед тим, як розпочати процес очищення на хроматографах, потрібно їх підготувати, а це дуже тривалий та громіздкий процес.

З кожним днем я дізнаюсь щось нове, а також закріплюю знання на практиці з навчальних дисциплін "Промислова технологія лікарських засобів", "Основи проєктування біотехнологічних виробництв», "Технології мікробного синтезу лікарських засобів" та "Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв".

 

Студент БТ-4-3 Міщук Анатолій

Ви знаходитесь тут: Вступнику Практична підготовка студентів Практична підготовка очима студентів Технологічна практика на АТ "Фармак". Продовження