Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Summer School в Університеті Жешува: Laboratory workshop "Food microbiology" та поїздка в гори

Продовжуємо опис стажування юних біотехнологів у Польщі. Нині мова піде про Laboratory workshop "Food microbiology". Захід тривав два дні і наші здобувачки не просто ознайомлювались із особливостями організації наукової лабораторії, а були безпосередніми учасниками подій. Спочатку була екскурсія по лабораторіям, в яких викладачі університету Жешува продемонстрували сучасне обладнання: різні типи хроматографів, біореакторів, настільні міні-автоклави та ферментери малих об’ємів, а також установки для приготування та розливу поживних середовищ. А далі учасники спробували приготувати комбучу: зважили та заварили чайне листя, профільтрували розчин від часток, додали цукор, довели розчин водою до мітки та внесли культуру чайного гриба. Це все відправили на ферментацію, а спробувати, що вийшло можна буде через тиждень. Також здобувачі навчились робити чіпси і бекон із шкірки банану.

Після навчання настав час для відпочинку. Організатори заходу організували для учасників поїздку в Карпати. Дівчата мали можливість провести час у маєтку Кароля та Емілії Залуських. Цей історичний вайб архітектури та місцевості навколо дав здобувачам ніби новий подих та перезавантажив свідомість. Далі було ознайомлення із старовинними селищами: Low Beskids, Jaśliska, Iwonicz Zdrój, Rymanów Zdrój, Krosno, Odrzykoń, Prządki. Окрім екскурсій та відпочинку дівчатам пощастило відчути справжній екстрим – підйом на гору Tarnica, від краєвидів із якої просто перехоплює подих. А після культурно насиченого дня учасники збиралися на теплі та затишні вечорниці, де танцювали бельгійку, ділячись емоціями від побаченого.

Далі буде

 

Події у світлинах

 Випуск магістрів. Лютий 2024 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2024 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2023 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2023 р. 

 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. Квітень 2023 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2023 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2022 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2022 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2022 р. 

 Посвята в студенти. Серпень 2021 р. 

 Захисти бакалаврів. Червень 2021 р. 

 87 Міжнародна наукова конференція молодих вчених, аспірантів, студентів. Квітень 2021 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2021 р. 

 Посвята в студенти. Вересень 2020 р. 

 On-line захист квалiфiкацiйних робiт ОС "БАКАЛАВР". Червень 2020 р. 

 Випуск магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Захисти магістрів та бакалаврів. Лютий 2020 р. 

 Вечір факультету. Жовтень 2019р. 

 Фотоконкурс «Мій улюблений куточок НУХТ». 

Архів

Ви знаходитесь тут: Про кафедру Міжнародне співробітництво Summer School в Університеті Жешува: Laboratory workshop "Food microbiology" та поїздка в гори