Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Лич Інна Валентинівна


Доцент кафедри, кандидат біологічних наук. Заступник декана з навчальної роботи факультету біотехнології та екологічного контролю.

У 2001 закінчила з відзнакою Національний університет харчових технологій (кваліфікація за дипломом магістр з біотехнології). З 2001 по 2004 роки навчалась в аспірантурі НУХТ. Працює в НУХТ з 2003 року: до вересня 2009 року обіймала посаду асистента, з 1 вересня 2009 року по 2011 рік працювала на посаді старшого викладача, з 1 вересня 2011 року працює на посаді доцента кафедри біотехнології і мікробіології.

У 2008 році успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук за спеціальністю 03.00.09 – імунологія у Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка на тему «Імуномодуляторні властивості молекулярного комплексу дріжджова РНК – тилорон гідрохлорид». Вчене звання доцента отримала у 2013 році.

Є автором 112 публікацій (14 з них входять до наукометричних баз Springer, EBSCO, Index Copernicus, Google Scholar, РИНЦ), співавтор 1 навчального посібника з грифом МОНУ «Біологія клітин».

Викладає дисципліни:

• Основи імунології

• Промислова технологія лікарських засобів

• Фармацевтична розробка лікарських засобів.

Лауреат премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2011 рік (постанова ВРУ №4181-VI від 20.12.2011). Нагороджена почесною грамотою Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток науки і освіти України за підсумками 2011/2012 навчального року від 27.08.2012 р. Нагороджена дипломом Міністерства аграрної політики та продовольства України за високі досягнення у професійній діяльності, бездоганну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток харчової і переробної промисловості у 2016 р.

Сфера наукових інтересів: вивчення імуномодуляторних властивостей лікарських субстанцій та дослідження біологічно-активних компонентів молока та молозива з метою розроблення нових функціональних продуктів для боротьби із невиліковними захворюваннями, основою яких є біоінженерні конструкції з абзимів. Постійно здійснюється керівництво науковою роботою студентів із підготовкою наукових статей, доповідей на конференціях. Підготовлено роботи на Всеукраїнський конкурс науково-дослідних робіт, які нагороджені грамотами і отримали перемогу у номінації «Оригінальність ідеї та ступінь апробації».


Ви знаходитесь тут: Про кафедру Колектив кафедри Лич Інна Валентинівна