Кожного року, у середині осені, у третю неділю жовтня разом з усією нашою державою ми маємо чудову нагоду відсвяткувати професійне свято дуже важливих промисловців – День працівників харчової промисловості. Будучи профільним ВНЗ, ми з гордістю відчуваємо причетність до підготовки висококваліфікованих фахівців, які опікуються випуском життєво необхідної продукції – харчових продуктів.
Цього року у передсвятковий день, 13 жовтня, в наш університет завітали гості на святкування традиційного Дня працівників харчової промисловості. До звичної виставки досягнень навчально-наукових інститутів та факультетів долучився і колектив факультету БТЕК. Кафедра біотехнології і мікробіології не залишилась осторонь, адже ні для кого не секрет, що процеси керованого використання мікроорганізмів відіграють не аби-яку роль у харчових виробництвах. Тому на стенді факультету були представлені і продукти біотехнології для харчовиків: дріжджі, лимонна кислота, тощо. Знайшлось місце і для мікроорганізмів – біологічних агентів, які широко застосовуються у виробництві харчових продуктів, і спеціальної літератури (підручників і посібників з харчової біотехнології, мікробіології харчових продуктів, технології пробіотиків та ін.). Студенти та викладачі, зустрічаючи гостей біля нашого стенду, пригощали всіх бажаючих вітамінами, адже саме виробництво даних препаратів стало основою біотехнологічної галузі України.