Кафедра біотехнології і мікробіології - Національний університет харчових технологій

КАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ І МІКРОБІОЛОГІЇ

ФАКУЛЬТЕТ БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ, НУХТ Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

Наполегливим у навчанні – перспективне працевлаштування!

Перед кожним з нас постійно виникає необхідність робити вибір, проте вибір майбутньої професії та подальшого навчання один з найважчих для молодої людини, та й взагалі для будь-кого у житті. Стикнувшись у 17 років з необхідністю вибору майбутньої спеціальності, зважаючи на своє захоплення хімією та біологією та участю у малій Академії наук у відповідних напрямках, звернула увагу на перспективний напрямок біотехнологія. Хоча постійно виникали сумніви чи дійсно мені це подобається? Чи це те, чим я можу займатися все життя? Проте час йшов і необхідно було приймати рішення.

В 2013 році НУХТ саме кафедра біотехнології та мікробіології, привернула мою увагу матеріально-технічним забезпеченням та майже 50-річною історією, що вже свідчило про те, що кафедра готує дійсно кваліфікованих спеціалістів. Ще тоді мені сподобався напрямок фармацевтична біотехнологія.

Після вступу почалося навчання, що підтвердило правильність вибору, оскільки навчання виявилося достатньо різноплановим, проте з високим рівнем фахових предметів. З третього курсу я почалася займатися науковою роботою, яка у наступні роки принесла свої очікуванні здобутки: перемогу у Всеукраїнській олімпіаді з біотехнології (командний залік), ІІІ місце у конкурсі Всеукраїнських робіт з біотехнології (м. Львів), ІІІ місце у науковій конференції на АТ Фармак.

Зазначу, що зараз я працюю на АТ Фармак експертом з проектної діяльності. Моє знайомство з цим підприємством почалося під час переддипломної практики, організованою кафедрою, на четвертому році навчання. Практика була у Відділі контролю якості дуже насиченою, але цікавою. Наставники багато розповідали про процеси і особливості роботи, і вже влітку мене запросили на тимчасову роботу, яка перегукувалася з проходженням практики. Це був надзвичайний досвід і занурення у внутрішню «кухню» цілого підрозділу. Отримані тоді знання є корисними для мене і сьогодні вже в зовсім іншій Дирекції.

Того ж літа відбувся вступ в магістратуру на напрямок «Фармацевтична біотехнологія». Цікаве та насичене навчання тривало 1.5 року, а у останньому півріччі в нас була практика перед вже магістерським дипломом, після проходження якої багато з нас, ще магістрантів, отримали роботу, в тому числі і я, а хтось вирішив розвивати свої професійні навички у навчанні закордоном.

Класним було студентським життя: багато подій та різнопланових активностей – ми, тобто магістри БТЕКу, навіть були кращої групою цілого університету! Тому і не дивно, що я після магістратури вирішила продовжити навчання на рідній кафедрі, але вже як здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії. Я гадаю, що для кожного здобуття нового освітнього рівня це виклик, який вимагає високого рівня знань та праці, але підтримка кафедри та допомога керівника надихають не лише у навчанні, а й у повсякденні, даючи розуміння того, що поруч є люди, які діляться не лише знаннями, а частинкою душі.

Невеликий (3 роки), але практичний досвід роботи на великому підприємстві показав, що знання отримані на кафедрі біотехнології та мікробіології є досить універсальними, і допомагають реалізувати потенціал кожного у широкому спектрі напрямків: від управління хімічними реакціями до оцінки бізнес-кейсів. Тобто біотехнологічні знання дають змогу знайти своє місце у житті усім амбітним і талановитим, якими ми і є!

Ви знаходитесь тут: Вступнику Студенти-біотехнологи рекомендують Наполегливим у навчанні – перспективне працевлаштування!